domingo, 28 de diciembre de 2014

!FELIZ NAVIDAD¡

Hola chicos soy elia y me lo estoy pasando muy bien estas navidades con carla,zahira,candelay clara en lapista de patinaje del prado he ido 5 dias seguidos.Gracias amigos y amigas por haber hecho este primer trimestre tan inolvidable.

domingo, 21 de diciembre de 2014

sábado, 20 de diciembre de 2014

viernes, 19 de diciembre de 2014

                               confianza en los demás  


Hola chicos y chicas hoy me ha gustado mucho la clase de castellano porque hemos confiado en los compañeros y hemos aprendido que nadie es diferente todos somos iguales.      



                                                   Soy vuestra compañera Elena

Amigo invisible

Espero que a todos os guste vuestro amigo invisible,

CARLOS

miércoles, 17 de diciembre de 2014

Equipo de Basquet

Hola compañeros y compañeras os voy a poner como fue el partido de basquet contra carmelitas: al principio pensaba que eran un poco buenos pero sabia que nosotros más, quedamos 75 a 25, ¡¡si me equivoco corríjanme!!  A l final el resultado fue un buen palizón, los veteranos jugamos bien y lo nuevos también. A continuación os dejo las fotos para que nos veáis lo buenos que somos.

¡¡ Si os gusta no olvidéis ponerme un comentario!!
Jose Marti Artés 
 Mirar chicos aquí es cuando ganamos ¡¡uuuuueeeeeeeeeeeeeeeee!!

lunes, 15 de diciembre de 2014

Gloria Fuertes





Vuestra tarea va a consitir en investigar una famosa escritora y poetisa infantil llamada GLORIA FUERTES.








A través de este trabajo vamos a poder conocer mejor la vida y obra de una importante figura del mundo de la literatura infantil, Gloria Fuertes.
Descubriremos su biografía: cómo fue su vida, qué cosas escribió y podremos leer alguna de sus obras.
Para ello, vamos a trabajar formando grupos para que así los trabajos resultantes sean más variados y divertidos. El trabajo final será un documento en Word donde redactaréis toda la información que consigáis.


PROCESO















TAREA 1. Lo primero será dividiros en grupos de tres miembros, a partir de ahora trabajaréis juntos a lo largo de toda la tarea. Debéis poneros de acuerdo en todas las actividades ya que el trabajo final ha de ser el resultado del trabajo cooperativo de vuestro grupo.

 TAREA 2. Vamos a conocer la biografía de Gloria Fuertes. ¿Dónde nació?, ¿En qué año?, ¿Qué estudió y dónde?, ¿Cómo es su obra?
 Una vez recopilada toda la información crearéis un documento de Word que se llamará “biografía”. 
Además,  buscaremos diferentes fotos y  las añadiremos a nuestro trabajo.

 TAREA 3.  ¿Qué escribió? Buscaremos algunas de sus libros dirigidos niñ@s que escribió a lo largo de su vida. 
En esta tarea debemos  buscar un poema que posteriormente recitaremos.

TAREA 4.TRABAJO FINAL. Consistirá en juntar cada una de las partes del trabajo
1.  Biografía de Gloria Fuertes
2.  Obras infantiles de Gloria Fuertes.
3.  Recital de poesía.


RECURSOS


En la red podéis encontrar la mayoría de información para poder dar respuesta a las preguntas que se os ha formulado.





Una vez finalizado el trabajo que se os ha propuesto, ya conocéis mucho mejor a Gloria Fuertes. 
     Seguro que una vez leído todo sobre su vida y obra ya podéis explicarle a los alumnos de cursos anteriores quién fue esta importante mujer y qué nos ha aportado, sobre todo a la literatura infantil. Seguramente si ella pudiera ver los trabajos que le habéis dedicado, estaría orgullosa de vosotr@s.

jueves, 4 de diciembre de 2014

Michael Jackson - Earth Song - Subtitulado en español





Ací la teniu amb subtitols.


Michael Jackson - Earth Song







Hola, soc Marcos. He estat mirant videos i cançons de Mickael Jackson i he averiguat que era un cantant molt solidari, ajudava als xiquets pobres o malalts i lluitava per a un món millor.

Esta cançó m' ha agradat moltíssim perquè tracta sobre cuidar el medi ambient.


ELS ANIMALS DELS POLS.

                                                                                                                                                                          En el pol nord i pol sud le stemperatures són baixes i hi ha poca vegetació i pocs animals.
El lleopard de les neus,el Hasky Siberià o l'òs, polar son uns pocs dels animals que hi han als pols.Per la falta de vegetació alguns animals com el lleopard de les neus s'an fet carnìvors.


Hola sòc Claudia,  açí teniu información sobre la fauna del clima fred, de les altes muntanyes y el pols.  


FAUNA D’ALTA MUNTANYA
Són moltes menys les espècies de fauna que s'han adaptat a la vida en aquests exigents ambients.
Els mamífers més adaptats a viure en les altes muntanyes desenvolupen diferents estratègies que els permeten habitar aquest biòtop. L'isard (Rupicapra rupicapra) canvia el seu pelatge a l'hivern i descendeix en alçada a zones on pot furgar en la neu i buscar aliment en forma de branquetes i herbes seques.




També a l'estiu i seguint als grans ramats, el trencalòs (Gypaetus barbatus) o el voltor comú (Gyps fulvus) habiten els alts cims delectant-nos amb el seu majestuós vol.





FAUNA DE LES REGIONS POLARS
Les Regions Polars són les àrees al voltant dels Pols Nord i Sud.
Gran varietat d'éssers vius habiten les regions polars de la terra-des diminuts líquens incrustats a les roques del paisatge de la tundra Àrtica, fins immenses balenes nedant en les aigües gelades de l'Oceà sud. Alguns animals són només residents a temps parcial, ja que durant l'hivern migren cap a latituds menors en recerca de llocs més càlids. Altres viuen a les àrees polars durant tot l'any. La majoria dels animals ha adaptacions especials que els permeten sobreviure al fred extrems de les regions polars de la terra.

Foto Beluga

També dins de la fauna polar, trobem animals amb pelatge dens i una capa de greix que els aïlla i protegeix de les baixes temperatures.

En la foto Ren o caribú


ADAPTACIONES DE LOS SERES VIVOS









Hola , soc Marcos i he trobat aquest video que ens parla dels animals en diferents zones climàtiques.


Els animals de la zona càlida.

Hola,sóc Guillermo.Vos deixe información sobre els animals de la zona càlida.

 DESERT
 
Els deserts tenen la reputació de suportar molt poca vida, però en realitat tenen una alta biodiversitat, que inclou animals que romanen amagats durant les hores de llum solar per controlar la seva temperatura corporal o limitar les necessitats d'humitat. Entre la fauna es poden citar espècies com el camell (que pot perdre tres quartes parts del seu pes en aigua), la rata cangur, el coiot, la llebre, aranyes, mussols, esquirols, voltors, i diversos tipus de llargandaixos. Aquests animals estan adaptats a la vida del desert. Molts d'ells, així com les plantes, mostren una clara evolució a l'adaptació a la conservació de l'aigua o tolerància al calor. Un exemple ben estudiat és l'especialització dels ronyons dels mamífers que tenen les espècies que habiten el desert.[4] Molts exemples d'evolució convergent han estat identificats entre els organismes del desert, inclosos exemples com entre els cactus i l'eufòrbia, la rata cangur i les jerboes, o entre els phrynosoma i els llangardaixos moloch horridus.
De la mateixa manera que li passa a la fauna, la biodiversitat de les plantes és més gran del que semblaria a primera vista. Els cactus són les plantes més característiques dels deserts, tot i que també podem trobar les palmeres. La flora també inclou arbustos com, l'opuntia (com els nopals), l'atriplex hymenelytra, i l'encelia farinosa. També es poden trobar plantes de la família del pèsol i el gira-sol. Els deserts freds tenen petites plantes o arbustos com a vegetació dominant. Les plantes que viuen a les zones desèrtiques són molt diverses però molt esparses (escasses en nombre i molt separades).
Les plantes es protegeixen dels animals en alguns casos amb les fulles modificades en forma d'espines, que també serveixen per disminuir la pèrdua d'humitat en tenir menys superfície, i en d'altres amb una gruixuda cobertura. La majoria de les plantes del desert són tolerants a la sequera i a la sal, són conegudes amb el nom de xeròfites. Algunes emmagatzemen aigua a les seves fulles, arrels o tiges. Altres plantes tenen llargues arrels primàries que penetren en la terra mentre altres han desenvolupat llargues arrels que s'expandeixen per una amplia zona per tal de cercar l'aigua. Existeixen també alguns petits fongs i plantes microscòpiques a la superfície del terra, que són part vital per prevenir l'erosió i donar suport a altres organismes vius.
El cactus gegant del desert de Sonora proporciona nius als ocells i són una mena d'arbres del desert. Poden arribar a viure fins a 200 anys. Als 9 anys té 15 centímetres d'altura. Després de 75 anys desenvolupa les seves primeres branques. Quan ha crescut totalment pot tenir 15 metres d'alt i pesar unes 10 tones.







 
 
SELVA

Selva tropical és un tipus de bosc que es desenvolupa en l'espai intertropical. Aquest terme es reserva pel bosc tropical humit de manera continuada, on plou un mínim de 1750 litres per metre quadrat a l'any, i en canvi s'anomena jungla quan hi ha una estació seca prou llarga per diferenciar-se del primer.
La totalitat d'aquestes àrees tenen aproximadament 17 milions d'hectàrees de floresta el que significa al voltant del 20% del món. Aquest biosistema està compost per gran quantitat d'espècies vegetals i animals. S'estableixen relacions de competència per la llum que constitueix el principal factor limitant, per això aquestes selves són riques en epífits i lianes paràsites.Molts arbres tenen contraforts. La temperatura mitjana està sempre per sobre dels 25 graus, les variacions de temperatures diàries és major que la interanual i la pluviometria generalment entre els 1.500 i els 4.000 litres. Una de les principals característiques és la biodiversitat vegetal i animal.Al voltant del 60% de totes les espècies del planeta es troben en aquest ecosistema extremadament amenaçat.
Gran variedad de especies endémicas, exóticas y únicas, forman parte del bioma selvático. Los insectos sin duda, ocupan la mayor parte de especies animales que habitan en las selvas. Entre estos están las hormigas, mariposas, moscas, moscos e insecto palos.
Entre la gran variedad de fauna también podemos encontrar anacondas, guacamayas, monos, caimanes, tapires, tucanes, tortugas, jaguares, boas, panteras, entre muchos otros.
El 70% de la vegetación selvática está compuesta por árboles tanto altos como enanos. De algunos de estos estos se obtienen materiales como látex, resinas y gomas de mascar. Algunas plantas encontradas son las orquídeas, bromelias, lianas, arbustos, entre otras miles de especies.
 
 
 
Selva Tropical